Szakmai oldalak
elsosorban az IKT eszközökkel segített tanítási órák tervezéséhez


Az Educatio Nonprofit Kft. eTanulás Szakmai Kollégium projektjének keretében, a suli.net.tan pályázat 24 résztvevoje (senior és junior kategória) szakmai blogokat indított. A blogok témája az IKT eszközökkel segített pedagógia, különbözo tantárgyi kontextusokban.
lre Immár nyilvános és mindenki számára elérheto az európai tananyagtár a Learning Resource Exchange for Schools (LRE) a http://lreforschools.eun.org címen. Az LRE portál, mely a világ legnagyobb Creative Commons licencekkel ellátott e-tananyagtára, magyar nyelvu felületen használható és 19 tartalomszolgáltató, több mint 100 ezer tananyaga érheto el benne mintegy 30 tantárgyhoz.
sulihalo A portál pedagógusoknak, szüloknek és diákoknak szól. 2008-évi  Magyar Internet Média és Webdíjon közönség díjat kapott. Ezt a kiemelkedo eredményt a szerteágazó tartalom mellett több funkciós keresomotor használatával, hírlevél szoftver alkalmazásával, vakok- és gyengénlátók részére kialakított kezelofelülettel, egyéni ízléshez szabható színvilággal, és olyan fejlett statisztikai program alkalmazásával érte el, ami segíti a tartralomfejlesztok munkáját a célközönség felmerülo igényeinek kiszolgálásában.
realika Realika digitális foglalkozásgyujtemény és oktatásszervezési szoftver. A leckék hatalmas mennyiségben tartalmaznak illusztrációkat, animációkat, filmeket, modelleket és feladatokat. A fejlesztok célja nemcsak a tanítás-tanulás folyamat segítése, hanem a tanári felkészülés megkönnyítése is, ezért a leckékhez tanári verzió is tartozik, ami lehetoséget ad a módszertani megjegyzések készítése mellett szakmai kiegészítésekre is.  A természettudományos tantárgyak iskolai kötelezo tananyagának egy részét dolgozza fel, elsosorban a 13-18 éves korosztály számára matematika, fizika, kémia és biológia tárgykörökben.
iot
Az IKT eszközök kezdeti használata során a legnagyobb probléma a korrekt információk hiánya. Ezt az urt képes kitölteni az induló új oldal, amelyen máris nagyon sok olyan információ található, amelyek ismerete megkönnyíti az eszközök muködésének megismerését is. Az oldal szerkesztoi nem kis feladatot vállaltak magukra, amikor a szélesköru technikai információktól a módszertani ismeretekig mindent lefedo információs portált kívántak létrehozni. Az oldal egyfajta közösségi fórumként is üzemel, ahol a technológia felhasználásában már tapasztalatot szerzett pedagógusok, fejlesztok megoszthatják egymással tudásukat.
természetbúvár laboratórium
Megjegyzésekkel és feladatokkal ellátott magyar nyelvu számítógépes animációk a kémia, fizika, földrajz és biológia tantárgyak tanításához-tanulásához, jól áttekintheto kezelofelülettel.
energiakaland Az Energia Kaland egy új, nagyszabású tanulási program, amelynek célja, hogy segítsen a pedagógusoknak az energiatudatosság kialakításában, vagyis az energiával kapcsolatos tudás bovítéséban, kompetenciák fejlesztésében. Az Energia Kaland tananyagai és feladatai a Nemzeti Alaptantervnek megfeleloen, az egységes természettudományos tanítás alapelveivel összhangban készültek és készülnek a jövoben is.
ikt IKT programcsomag: tananyagok, segédanyagok a számítógéppel segített tanítási órák tervezéséhez.
sulinova Kompetencia alapú oktatási programcsomagok az alábbi területeken:
-szövegalkotás-szövegértés
-matematika-logika
-idegennyelvi kompetenciák
-szociális, életviteli és környezeti kompetenciák
-életpályaépítési kompetenciák
Megjelent az Anyanyelv-pedagógia címu elektronikus folyóirat elso száma a világhálón. A folyóiratot a Magyar Nyelvtudományi Társaság Magyartanári Tagozata gondozza és adja ki évi négy alkalommal. A folyóirat egyrészt elméleti, másrészt gyakorlati segítséget nyújt a magyar és a nem magyar szakos pedagógusoknak ahhoz, hogy minél eredményesebben fejlesszék a diákok anyanyelvi kultúráját, nyelvhasználatát. Az olvasók, a pedagógusok közremuködése is szükséges ahhoz, hogy a folyóirat elérje célját: az anyanyelvi nevelés fejlodésének ösztönzoje, szakmai támogatója legyen.

Az Európa Tanács az Építsük Európát a gyermekekért a gyerekekkel program keretében egy online játékot indított a 7-10 évesek részére, mely segítséget nyújt a gyerekeknek az interneten rájuk leselkedo veszélyek felismerésében. Az internet számos hasznos információval szolgál a gyermekeknek is. A játék segítségével a gyermekek megismerhetik az internetet, valamint megtanulhatják azt, hogy mik azok a lehetséges veszélyforrások melyek elofordulhatnak az interneten való szörfölés, információszerzés közben. Ajánlható a program minden 7-10 éves gyermek számára, valamint azon iskolák számára, akik már az alsó tagozaton szeretnék megismertetni a tanulókat az internettel. A játék magyar nyelven is elérheto.